Σχετικά με μας

 
 

Καλωσόρισμα Προέδρου

 
 
 
 
 
 

Ποιοι είμαστε


ΕΜΕΙΣ
είμαστε μια ομάδα εθελοντών γιατρών που δίνει τη μάχη κάθε μέρα

ΕΜΕΙΣ είμαστε γυναίκες που νικήσαμε τον καρκίνο του μαστού

ΕΜΕΙΣ είμαστε νέοι επιστήμονες που εκπαιδευόμαστε στον πόλεμο κατά του καρκίνου

ΕΜΕΙΣ είμαστε απλοί άνθρωποι εθελοντές που στηρίζουμε ένα πολύπλοκο έργο

ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που πιστεύουν ότι η υγεία δεν αποτελεί πολυτέλεια για κανένα συνάνθρωπό μας

ΕΜΕΙΣ είμαστε αυτοί που πιστεύουν ότι ο καρκίνος του μαστού μπορεί να γίνει περίπατος, έστω και μέσα από δύσβατα μονοπάτια...

ΕΜΕΙΣ είμαστε επιστημονική, αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με κοινωνικό και επιστημονικό έργο. Αποστολή μας είναι η ΙΑΣΗ & ΣΤΗΡΙΞΗ ασθενών με νόσους μαστού.

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ, όχι πολυτέλεια!

ΓΙΑΤΙ ο καρκίνος του μαστού, μπορεί να είναι ιάσιμος

Η αποστολή μας


Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.

ΙΔΡΥΣΗ
Η επιστημονική, αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Ε.Μ.Ε.Ι.Σ, με πρωτοβουλία  του Γρηγόρη Ξεπαπαδάκη, δημιουργήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2010 από ένα δίκτυο εθελοντών γιατρών χειρουργών και όχι μόνο, ειδικών στο θέμα του καρκίνου του μαστού, με σκοπό την περίθαλψη, ιατρική , νοσηλευτική, χειρουργική, ψυχολογική κάθε γυναίκας ανεξαρτήτως ηλικίας και εθνικότητας, που δεν έχει τα μέσα να ανταποκριθεί  στη θεραπεία.

Μέχρι σήμερα, οι εθελοντές ιατροί της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ έχουν χειρουργήσει δεκάδες οικονομικά αδύναμες & ανασφάλιστες γυναίκες με καρκίνο του μαστού, ενώ παράλληλα έχουν προσφέρει σε χιλιάδες γυναίκες δωρεάν κλινική εξέταση σε δυσπρόσιτα και απομονωμένα μέρη σε όλη την Ελλάδα.

Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.- ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΜΑΣΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ –ΊΑΣΗ-ΣΤΗΡΙΞΗ-Επιστημονική, Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρία - ΑΡ.ΚΑΤ.ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 621/2011. Λεωφ. Κηφισίας 102, Αμπελόκηποι 11526, Αθήνα. Τηλ. 800 11 35735, Κιν: 6978535813 (10:00 - 14:00) Email: emeis@emeis.com.gr

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1. ΔΕΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Ιατρός, Παθολογοανατόμος
2. ΞΕΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, Ιατρός, Χειρουργός Μαστού
3. ΚΟΥΦΟΥΔΑΚΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ, Ιατρός, Χειρουργός Μαστού
4. ΚΟΡΩΝΑΡΧΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Ιατρός, Χειρουργός Μαστού
5. ΝΤΑΣΙΟΥ ΝΑΓΙΑ, Ιατρός, Χειρουργός Μαστού
6. ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ , Ιατρός, Γυναικολόγος
ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το  Δ.Σ. εκλέγεται με 3ετή θητεία από το ανώτατο όργανο της εταιρίας, τη Γενική Συνέλευση.

Διοικητικό Συμβούλιο: (Απρίλιος 2016-Απρίλιος 2021)

Γρηγόριος Ξεπαπαδάκης, Πρόεδρος,
Δημήτρης Γροσομανίδης, Αντιπρόεδρος,
Ειρήνη Βάρδα, β’Αντιπρόεδρος,
Παναγιώτα Ντασίου, Γραμματέας,
Χατζόπουλος Κωνσταντίνος, Ταμίας,
Παρασκευόπουλος Σταύρος ,Μέλος,
Σταφυλά Βαϊα, Μέλος
 
ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΑ Διοικητικά Συμβούλια:

(Απρίλιος 2013-Απρίλιος 2016)

 Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης, Πρόεδρος,
Δημήτρης Γροσομανίδης, Αντιπρόεδρος, 
Ειρήνη Βάρδα, Β’Αντιπρόεδρος, 
Διονύσης Κουφουδάκης, Γραμματέας,  
Παναγιώτα Ντασίου, Ταμίας, 
Δημήτρης Κορωνάρχης,Μέλος,
Δημήτρης Πανούσης, Μέλος
 
(Δεκέμβριος 2010-Απρίλιος 2013)

 Δρ. Γεώργιος Δελίδης, Πρόεδρος,
Δημήτρης Κορωνάρχης, Αντιπρόεδρος,
Διονύσης Κουφουδάκης, Γραμματέας,  
Παναγιώτα Ντασίου, Ταμίας, 
Δημήτρης Πανούσης, Μέλος
ΜΕΛΗ
Μέλος μας μπορεί να γίνει κάθε ενήλικας, μόνιμος κάτοικος Ελλάδας. Σύμφωνα με το καταστατικό της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.,  τα μέλη μας διακρίνονται σε τακτικά, πάρεδρα και επίτιμα. Ειδικότερα:

ΤΑΚΤΙΚΑ


1. Τακτικά μέλη μπορούν να γίνουν μόνο ιατροί ή/και λοιποί επιστήμονες του ευρύτερου ιατρικού χώρου με εξειδίκευση στον τομέα της μαστολογίας. Ως τέτοιοι εννοούνται ιατροί ή/και λοιποί επιστήμονες (βιολόγοι, βιοχημικοί, γενετιστές, βιολόγοι κτλ) οι οποίοι έχουν ασχοληθεί έχουν ασχοληθεί αποκλειστικά με την μαστολογία (είτε σε επίπεδο έρευνας , είτε ιατρικής πράξης) για διάστημα δυο ετών τουλάχιστον. Η εγγραφή των νέων τακτικών μελών γίνεται με σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και κατόπιν υποβολής αίτησης από μέρους των ενδιαφερομένων μελών.

Τα τακτικά μέλη μπορούν να συμμετέχουν σε επιστημονικές διοργανώσεις σχετικά με τη μαστολογία, καθώς και να εκπροσωπούν την Εταιρεία σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις, να προβαίνουν για λογαριασμό της σε παραγωγή ενημερωτικού υλικού κτλ, κατόπιν πάντα σχετικής απόφασης- εξουσιοδότησης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

Τα τακτικά μέλη:
  • Προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στις γυναίκες που αναλαμβάνει η Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.,
  •  Συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας και,
  • Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. 
Κατεβάστε ΕΔΩ την ΑΙΤΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

ΠΑΡΕΔΡΑ


2. Πάρεδρα μέλη της Εταιρείας μπορούν να γίνουν πρόσωπα, τα οποία ανήκουν στον ευρύτερο ιατρικό, νοσηλευτικό ή παραϊατρικό κλάδο και γενικότερα πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να συμβάλλουν στο επιστημονικό και κοινωνικό έργο της Εταιρείας, υπό την προϋπόθεση υποβολής αίτησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και παροχής σχετικής έγκρισης από αυτό. Το ΔΣ κατά πλειοψηφία μπορεί να προτείνει στην Γ.Σ  1 πάρεδρo μέλος να μετέχει με ψήφο στο ΔΣ. Ομοίως μπορούν να προταθεί από την Γ.Σ. με γραπτή πρόταση που υποστηρίζεται από τουλάχιστον 5 μέλη. Το πάρεδρο μέλος εκλέγεται κατά πλεοψηφία από την Γ.Σ. Το πάρεδρο μέλος του Δ.Σ. έχει δικαίωμα ψήφου στη Γ.Σ. Ηθική υποχρέωση έχουν να υποστηρίζουν και να προάγουν το έργο της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. με την εθελοντική τους συμμετοχή.

Κατεβάστε ΕΔΩ την ΑΙΤΗΣΗ ΠΑΡΕΔΡΟΥ ΜΕΛΟΥΣ

ΕΠΙΤΙΜΑ


3. Ως επίτιμα μέλη της Εταιρείας ανακηρύσσονται από τη Γενική Συνέλευση, με απόφαση που λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία και κατόπιν σχετικής πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, πρόσωπα που κατά την κρίση της Συνέλευσης, αλλά και κατ’ αντικειμενικό κριτήριο, προσέφεραν σημαντικό έργο στην επιστημονική κοινότητα στον τομέα της μαστολογίας και εν γένει πολίτες με ενεργή συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΜΕΛΩΝ

Υποχρεώσεις των Μελών σύμφωνα πάντα με το καταστατικό της εταιρίας:

1. Τα τακτικά και πάρεδρα μέλη της Εταιρείας υποχρεούνται να καταβάλλουν ετησίως εισφορά, το ύψος της οποίας καθορίζεται κατά τα ανωτέρω με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.

2. Τακτικά Μέλη που καθυστερούν την καταβολή της ετήσιας εισφοράς τους, δεν δικαιούνται να συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες και στις συνεδριάσεις των οργάνων της Εταιρείας. Τακτικά ή πάρεδρα μέλη που καθυστερούν ή δεν καταβάλλουν τις ετήσιες εισφορές τους για διάστημα τριών ετών, διαγράφονται από την Εταιρεία κατόπιν σχετικής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της.

3. Κάθε μέλος της εταιρείας έχει υποχρέωση να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των στόχων και των συμφερόντων της.

4. Κάθε μέλος δικαιούται να αποχωρήσει οποτεδήποτε από την Εταιρεία, με απλή δήλωσή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ.

5. Πέραν των υπό (2) αναφερομένων περιπτώσεων διαγραφής μελών από το Διοικητικό Συμβούλιο, το τελευταίο δύναται να αποφασίσει την διαγραφή μέλους της Εταιρείας με πλήρως αιτιολογημένη απόφαση, η οποία θα επικυρωθεί και από τη Γενική Συνέλευση, της εταιρείας, εφόσον υφίσταται σπουδαίος λόγος, ιδίως δε εάν αυτό ενεργεί για δικό του ή ξένο λογαριασμό πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα και τους σκοπούς της εταιρείας ή απέχει επί ένα έτος αναιτιολογήτως από τις δραστηριότητες αυτής και δεν προσφέρει τις υπηρεσίες του για την ευόδωση των σκοπών της. Κάθε μέλος, αφ’ ής και υποβάλει αίτηση παραιτήσεως ή διαγραφεί με απόφαση της Γ.Σ, παύει να έχει οποιαδήποτε οικονομική υποχρέωση έναντι της Εταιρείας, όπως και οποιοδήποτε δικαίωμα επί των υποθέσεων και της περιουσίας αυτής, ενώ οι τυχόν απαιτήσεις του εκχωρούνται υπέρ αυτής. Σε περίπτωση παραίτησης ή διαγραφής μέλους, δεν επιστρέφονται καταβληθείσες εισφορές.

6. Η μόνη αρμόδια να αποφασίσει την διαγραφή επίτιμου μέλους της Εταιρείας είναι η Γενική Συνέλευσή της με απόφαση που λαμβάνεται με απλή πλειοψηφία και εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος, κατά τα ανωτέρω αναφερθέντα.
ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ
Μπορείτε να κατεβάσετε το καταστατικό της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ σε αρχείο PDF κάνοντας κλικ ΕΔΩ